Ballroom e Youkoso (Manga Tanıtım)


Ayağınız yerden kesilinceye kadar dans etmek ister misiniz? Ballroom e Youkoso mangasını okuduktan sonra bunu gerçekten isteyeceksiniz.

Tür: Komedi, Drama, Romantik, Okul Hayatı, Shounen, Spor
Çizer: TAKEUCHI Tomo
Çıkış Yılı: 2011
Ortalama bir ortaokul öğrencisi olan Fujita Tatara geleceği için herhangi bir planı olmayan birisidir. Bir gün, bir grup serseri onunla kavga eder ve gizemli bir adam onu kurtarır. Sonrasında bu gizemli adam Tatara’yı dans stüdyosuna getirir. Tatara stüdyoya geldikten sonra fark eder ki aynı okula giden Hanaoka Shizuku ve onun partneri dahi dansçı Hyoudou Kiyoharu ile karşılaşır ve bu sayede Tatara gençliğini dans ederek geçirmeye karar verir…

Shounen seriler arasında en güzellerinden diyebilirim kesinlikle. Fujita Tatara’yı manganın ilk 3 bölümünü okuduktan sonra, Haikyuu serisini izleyenler Hinata Shoyokarakterine benzeteceklerdir. Neden derseniz, Hinata’nın Voleybolu öğrenme azmi ile Tatara’nın dansı öğrenme azmi neredeyse aynı denebilir. Ama bakıldığında Fujita Tatara’mız bir hayli çekingen. Karakterlerin birbirilerine olan uyumlulukları, tatlı tartışmaları, birbirilerine olan yaklaşımları ve tartışmalar sonucunda ortaya çıkan sıcak dostlukları ele alan bu seriyi siz manga okurlarına kesinlikle öneririm.

Manganın ilk bölümünü okuduğunuzda, klasik bir manga başlangıcı olarak görebilirsiniz. Spor mangalarında en çok sevdiğim şeylerden biri okuyucu kitleyi içerdiği spor dalına teşvik edecek bir kurguya sahip olmasıdır ki, bu serimizde de anlatmış olduğum şey mevcut. Seriyi okurken rafine çizimleri sayesinde zaten okuyucuyu kendine bağlarken, üzerine bir de meraklandıracak bir konuya sahip olunca, okuyucuyu tamamen kendine kitleyebilen bir seri haline geliyor. Okurken bazı anlar kendimi bir an manganın içindeymiş gibi hissettiğim bile oldu, biliyor musunuz? O kadar keyifle okunan bir seri ki insan okudukça bir sonraki bölümü, üzerine bir de dans konusunda kendini geliştirmek istiyor.
Mangada yaşanan olaylar bir hayli eğlendiriyor ve karakterler kendilerine hayran bırakıyor. Okuyunca göreceksiniz ki serinin her bölümünün sonunda, bir sonraki bölümü merak ediyorsunuz. Spor/hobi türü manga seviyorsanız, Ballroom e Youkoso’nun tam size göre bir manga olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca bir önceki manga tanıtımım olan Happinessserisinde olduğu gibi bu manga serisinde de İngilizce konusunda yetersiz olanlar, Türkçe çevirisi olduğu için okumakta sorun yaşamayacak!

Ters Dönmüş Squirtle

Merhaba! Ben Ters Dönmüş Squirtle, Kitap ve manga okumayı, anime ve film izlemeyi, kaykay ve bisiklet sürmeyi ve gözlükleri çok severim! Beni twitterdan veya google'dan takip edebilirsiniz. Twitter Google

0 yorum: