Koutetsujou no Kabaneri "甲鉄城のカバネリ" (Anime Tanıtım ve İnceleme)

Koutetsujou no Kabaneri (甲鉄城のカバネリ)


İngilizce Adı: Kabaneri of the Iron Fortress
Japonca Adı: 甲鉄城のカバネリ
Anime Türü: Korku, Dram, Aksiyon, Fantastik, Doğaüstü, Seinen
Bölüm Sayısı: 12
Yayınlanma Tarihi: 08.04.2016
Bitiş Tarihi: 01.07.2016
Müzik: Tetsurou Araki
Stüdyo: Wit
Açılış Müziği: EGOIST – Koutetsujou no Kabaneri
Kapanış Müziği: EGOIST – Koutetsujou no Kabaneri


Konu: Dünya bir sanayi devriminin tam ortasındayken, demirden bir tabakayla kaplı kalbi parçalanmadıkça ölmeyen bir canavar türü ortaya çıkar. Isırdığı insanları da kendisine dönüştüren bu canavar, Ceset (Kabane) adı verilen saldırgan bir tür zombidir. Uzak Doğu'daki Hinomoto adasında yaşayan insanlar, bu yaratıklardan korunmak için pek çok karakol kurmuşlardı. Karakollar arasındaki ulaşım Hayajiro adındaki buharlı lokomotif sayesinde sürdürülmekteydi. Aragane karakolunda yaşayan Ikoma adında bir oğlan da Hayajiro'nun bakım faaliyetlerinde görev almaktaydı. Becerikli Ikoma, kendine bu canavarlara karşı kullanmak üzere Delici Mızrak (Tsuranuki Zutsu) adında bir silah yapmıştı. Günlerden bir gün, Ikoma yeni silahını denemek için fırsat kollarken, zorunlu Ceset kontrolünden muaf tutulmuş Mumei (İsimsiz) adında bir kızla tanışır. Gece çöktüğünde Ikoma, Hayajiro'nun kontrolden çıktığını görür. Lokomotifte görevli tüm personel cesetlere dönüşmüştür. Cesetlerin saldırısı altındaki karakolu kurtarma görevi, aradığı fırsatı bulan Ikoma'ya düşer...





İlk olarak karakterlerimizle başlamak istiyorum, fakat karakterlerden  3 veya 4 ile ilgili tanıtım yapacağım.

Karakter Adı: Ikoma (生駒)
Yaş: 17
Cinsi: Erkek
Tür: İnsan ve Sonrasında Kabaneri
Göz rengi: Kahverengi ve Sonrasında Kırmızı
Doğum günü: 28 Şubat
Boy:170cm
Seslendiren Sanatçısı: Hatanaka Tasuku

Ikoma anime de size "Sen neymişsin  be yiğidim" dedirtecek karakterdir. Bana dedirtti yani ki ben öyle her karakteri de övüp göklere çıkartmam.
Ikoma, ilk izlediğinizde direkt onun üzerinden ilk bölüm ilerlediğinden dolayı zaten anlıyorsunuz ana karakter olduğunu.Adam hem zeki, hem cesur hemde cool. Gerçi her anime de görebildiğiniz karakter tipi diyebiliriz. Kendisini geçmişte yaşadığı bir travmadan dolayı Kabenelerden intikam almak istemektedir. Bir nevi Shingeki no Kyojin serisindeki Eren Jaeger gibi amaçları aynıdır.



Serimizin Bir Sonraki En Tatlı Karakterine Gelelim;









Karakter Adı: Mumei (無名)  Asıl adı Hozumi (穂積)
Yaş: 12
Cinsi: Kadın
Tür: İnsan ve Sonrasında Kabaneri
Göz rengi: Kahverengi ve kırmızı karışık
Seslendiren Sanatçı: Senbongi Sayaka

Karakterimiz çok tatlı olmasına rağmen, ilk bölümlerde bir hadii bee dedirtiyor. Gerçi 12 yaşında olan bir karaktere göre fazla yetenekli olsa da animeler de her şey mümkün olduğundan artık pekte şaşırmıyoruz. Mumei, Ikoma gibi, farklı bir istasyonda olsa da yaşadığı olay hemen hemen aynıdır. Fakat Kabane istilasına uğradığında istasyon, Mumei'yi kurtaran kişi ona ağabeylik eder, onu korur ve kollar. Bakalım serinin ilerleyen bölümlerinde beklediğiniz gibi olacak mı Mumei ile ilgili gelişmeler.



Bir Sonraki Karakterimiz Bir Hayli Cool...



Karakter Adı: Kurusu (来栖)
Yaş: 17
Cinsi: Erkek
Tür: İnsan 
Göz rengi: Mavi
Doğum günü: 24 Eylül
Boy: 184cm
Seslendiren Sanatçı: Toshiki Masuda


Karakterimiz cool olmanın yanı sıra katana kullanımında bir hayli usta.İlk bölümlerde ölür herhalde ileri ki bölümlerde dediğim karakterlerden biri. Yomogawa Ayame karakterinin koruması olan Kurusu, Ayame-sama'ya karşı da bir şeyler hissediyor anlaşılan. Göreceksiniz ki bir hayli korumacı bir bey kendisi Ayame-sama'ya karşı.


                                 

Aslında Dolu Dolu Bahsetmek İstediğim Bir Sürü Karakter Olsa da Son Olarak Arkadaş Gibi Arkadaş Takumi'den Bahsedeceğim;



Karakter Adı: Takumi (逞生)
Yaş: 17
Cinsi: Erkek
Tür: İnsan 
Göz rengi: Mavi
Doğum günü: 6 Ağustos
Boy:168 cm
Seslendiren Sanatçı: Kaji Yuki

Shingeki No Kyojin serisindeki Armin'in şişko, kısa ve kahverengi saçlı, birazda kepçe kulaklı hali diyeyim size. Eğer karşılaştırma yaparsak iş faydalı olmaya gelirse Takumi derim. Adam gibi adam, arkadaş gibi arkadaş kendisi. Ikoma Kabaneri olduğunda sırtını dönmeyen tek insan.





Gel gelelim ben ne izledim.
Müziklerini Aimer ve Egoist grubunun yaptığı harika olan bu seri kimi izleyici tarafından Skingeki no Kyojin çakması denilse de işin aslı başka. Seri izlerken hiç sıkılmayacağınız vede "ya burası sıkıcıymış geçeyim" dedirtmeyen bir seri gerçekten. Seri de Eren Jeager gibi bir karakterimiz olan Ikoma, Eren ile hemen hemen aynı senaryoyu yaşasa da o bir kabaneye dönüşmekten çok kabeneye dönüşmüş olan insanları kurtarmanın yolunu ararken onları ayrıca öldürebilecek, kalplerini çevreleyen metal kafesi parçalayabilecek bir silah geliştirmeye çalıştırmaktadır. Seri gayet akıcı ve güzel. Bazı yerlerde çok abartı olan şeyler olsa da serinin genel olarak çok iyi olması bu kusurları kapatıyor diyebiliriz. Örneğin 12 yaşındaki Mumei'nin bir kabaneyi tek bir hamleyle kafasını koparması gibi.


Eğer sizde boş vaktim var, çerez niyetine zamanı değerlendireyim, kısa bir anime izleyeyim diyorsanız 12 bölümlük olan bu seriyi kesinlikle öneririm.
Herkese şimdiden iyi seyirler.




















SPOILERA HAZIR MISINIZ? EĞER DEĞİLSENİZ BU BÖLÜMÜ GEÇEBİLİRSİNİZ.

Ikoma, istasyon kabanelerin saldırısına uğradığında silahını deneme fırsatı bulduğu için hemen evine gidip silahını alacaktı, bu yüzden evine giderken kabanelerin kana zaafı olduğundan kolunu keserek bir miktar kan damlatıp eve gitmiş ve silahını almıştır. Fakat ummadık bir anda kabane çatıdan daldı ve Ikomanın üzerine düştü. İyi haber Ikoma'nın silahı yok etmişti kabaneyi, kötü haberse Ikoma boğuşma esnasında ısırılmıştı.


Ama karakter virüsün ilermemesi için  bir anda bastı çivileri, demiri. Bir an "ne yapıyorsun kardeş" dedim.

O sırada bir diğer karakterimiz Mumei tüm kabaneleri üzerine çekip hepsini öldürmüştü.

İlk başta silahında ayarladığı zamanlayıcıyı gördüğümde herhalde dakik zaman takıntılı bir karakter desem de işin aslı bölüm sonunda ortaya çıkıyor.

Sonrasında kaçış için zırhlı trene tüm halk doluştuktan sonra Ikoma ve Takumi'de biniyor fakat Cool deyip sevdiğimiz Kurusu Ikoma'ya seni lanet, kabaneye dönüşmüşsün diyerek trenden gitmesi için tekmeyi basar.

Ikoma altta kalır mı? Hayır, bizim korumacı ve haksızlığa karşı gelen Ikoma kabane güçlerini ile birlikte geliştirdiği silahı da kullanarak kabaneleri treni engellememesi için öldürmeye başlar.
Kan revan için kalan Ikoma öldürmeye devam ederken trendekiler rayın yönünün değişmesi gerektiğini fark eder ama otomatik devreye giremeyen kolu mecbur manuel olarak devreye sokmaları gerekir. Tam Kurusu ben çıkıp hallederim diyecekti ki Gözlemcilerden biri Ikoma'yı görür ve herkesin bakmasını söyler ve tam o sırada Ikoma
"Kabane olduğu için trenden attığınız kişinin sizi kurtarışını seyredin ve bunun vicdan azabıyla yaşayın" der. Ardından da olaya müdahale eder.

                               


Yazıyı kısa tutup siz okurları da çok sıkmamak adına Ikoma'nın power up'ından da bahsedip yazımı bitiriyorum hemen!
Tekrardan bir kabane kanı vücuda enjekte edildiğinde dişi olan kabaneriler chimera'ya dönüşür fakat erkek kabaneriler çok nadir olduğundan ve chimera'ya dönüşmediklerinden çok farklı bir form alır ve güçlenirler.
Bizim Ikoma'da yürek yemiş olmalı ki sonunda bir Kabaneye dönüşmeyi göze alıp kanı enjekte eder ve bu forma dönüşür.



Tabii şimdi bu yazıyı okuyup sonu direkt kafanızda canlandırmış olabilirsiniz ama hiç umduğunuz gibi olmayadabilir. 
Bu yazımda da bu kadar, umarım siz okurlara iyi bir şekilde düşündüklerimi ve seriye dair bilgileri aktarabilmişimdir.

Herkese iyi seyirler.

Ters Dönmüş Squirtle

Merhaba! Ben Ters Dönmüş Squirtle, Kitap ve manga okumayı, anime ve film izlemeyi, kaykay ve bisiklet sürmeyi ve gözlükleri çok severim! Beni twitterdan veya google'dan takip edebilirsiniz. Twitter Google

1 yorum:

  1. lk defa bu kadar çok spoiler yedim yinede merak ettim animeyi. Bizlere sunduğun bu güzel tanıtım ve yorum için teşekkürler. Bu anime beni bekler ^.^

    YanıtlaSil